*SuRia_SaARi*

By: mahnon suria

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 24-May-2008 21:40 Email | Share | Bookmark
Tramway Village,Crich,Derbyshire

on the way
kawasan berbukit
dah sampai
old tram up to the hill
pekan koboi..nampak tak semuanya antik!
ayuni minum susu dalam pot..kah!kah!
 
nak ke mana tu?
tram dlm gambo tu ada kat sini..
sudah semestinyer..ice cream
tram nak parking
tgk apa tu ayuni?
in the museum
tram zaman tok kadok
me n ayuni
tram buruk pun nak simpan
jam lama
bye
on the way back...
jalan dlm kawasan hutan...best bau dedaun ni!
Ayuni dah cuti sekolah. one week jer.Tak tau nak bawak ayuni g mana. Summer tapi cuaca tak menetu. As usual, hujung minggu adalah masa untuk kami luangkan bersantai ngan Ayuni. Yerla...weekdays , kami sibuk. Nak wat camner

Firstly ..ingat nak g chartsworth castle...but tak bawak tom tom (gps)..so tersasar jalan.So kami terus ke tramwaycity.Tramway city ni sebuah perkampungan lama ala ala zaman koboi. Speciality dia sbb semua tram tram lama kat uk ni dihimpunkan kat sini n still digunakan lagi. Kami tak naik tram tu sbb hari dah agak lewat ,dlm kul 2.30 n cuaca tak berapa bagus.(cloudy). Ayuni pun tak nak naik tram. The tram akan bawak tourist up to the hill. Senang cerita macam bukit bendera.Kami pun tak larat nak daki bukit tu....tapi rasanya cantek kot. Ada sorang mat salleh ni kata mmg kat atas tu cantek..tapi kena g time panas teriklah baru best! Yerlah..kawasan bukit..walaupun matahari ada tapi hawa dingin tetap akan menggigilkan tubuh.Ayuni seronok main jer kat sini. Tak menghayati pun sejarah tram buruk tu....

Nak kata tempat ni best sgt tu tak lah kot......tapi kalau g time panas betul , eemm rasanya mmg funlah kat atas bukit tu.Tapi kawasan kampung sekitar mmg cantik.Sejuuuk mata memandang.Derby mmg terkenal ngan country side..chow!



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net