*SuRia_SaARi*

By: mahnon suria

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 10-May-2008 07:26 Email | Share | Bookmark
york

kami dah sampai york...
in front of Yor museum
castle
kat puncak castle...my sweetheart
start our journey
melangkah ke dalam time machine
mat salleh cerita pasal zaman purba
bestnyer nak naik kapal doraemon
patung gerak ni tengah asah tanduk
yang ni plak tengah buang hajat..siap ada bunyi eeek eekk lagi
perkampungan zaman purba...
ha..ni lah dia rupa kapal doraemon dalam viking city




Last weekend, we went to york wif Ida and Najib. Nasib agak tak baik coz it's raining all the way to york. Bila sampai york.it already 2.30 pm...hujan dah stop .A bit late because my hubby singgah dulu kat masrhlane carboot.

Memang scenery kat York cantik. Castle and old building....Sebab dah petang ..tak bnyk ler tempat yang kami blh pegi . But we not missed the Jorvick Viking City! Memang Bessstttt! Ayuni memang explore la kat viking city ni...walaupun agak takut-takut Paling best masa kat "time machine" and naik kapal ( we called it kereta doraemon)..menyusuri zaman purba. Siap ada bau-bauan ala zaman-zaman dulu.

Kat york ni memang banyak aktiviti...masa yati g dulu, ada viking day , so local people pakai costume ala-ala orang zaman purba. This time , when we went there , kami berpeluang tengok tarian tradisi.Tapi tak larat ah nak tunggu sbb hujan turun lagi......

Hari dah agak gelap walaupun baru kul 6 . Kami plan balik and singgah jap kat Leeds. . York ..we will come again . Lots of things not cover yet. We love cruise but unfortunately this time tak dapat nak naik.... .So..Umi, next time join kami g York yer....



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net