*SuRia_SaARi*

By: mahnon suria

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  >  >>]    [Archive]
Sunday, 13-Apr-2008 15:44 Email | Share | | Bookmark
tower bridge & london city

Ayah n mama @ castle near tower bridge
on the way to castle n tower bridge
lovely nenek@castle
View all 18 photos...
oklah..malas nak cerita panjang-panjang. View pic yeah!! Cheers.......



Saturday, 12-Apr-2008 07:52 Email | Share | | Bookmark
London..here we go!!!!!

carboot
carboot junction 29
mama mmg suka bunga
View all 21 photos...
Hoorey...hari ni nak ke London.On the way to London , kami singgah jap kat Junction 29 Carboot Sale. Sajer mama n ayah nak tgk what is carboot sale actually? Oh tak der apa , it just jualan borong barangan terpakai. Yanga baru pun ade jugak . But i enjoy carboot!!!Dun no why ....release tension kot....he he . EEEmmm tak beli apa pun , tengok-tengok jer..

Then we rushed to London . Smooth journey but bila dah nak sampai exit London , again it's jam. Cuaca pun agak panas. Ayuni berpeluh-peluh...( mummy dah kata tak payah pakai coat...). Kami sampai rumah persinggahan kat zone 3 ( sorry tak ingat nama tempat).Bolehlah rumah tu....lagipun kami tak tido lama. Kalau stay lama..rasanya elok sewa travell lodge....better!!!

Malam tu kami g jalan-jalan kat thames river. London at nite is very amazing....
and tomorrow..kami sambung ronda-ronda London naik Tourist Bus. So boleh relax..dalam bas sambil menikmati keindahan london.

Oklah...enjoy the pictures..........Kalau nak cerita ..berjela-jela lah nanti.


Friday, 11-Apr-2008 07:14 Email | Share | | Bookmark
queens anne factory

on the way to queen annes factory
buruk jer kilang queen anne ni
borong-borong
View all 6 photos...
Hari ni hari jumaat.Memang dah plan nak g Kilang queen anne kat west midland near Birmingham. We rented another car and we gave tom-tom to fik...manalah tau kot terpisah ditengah jalan. Subhanallah!!!! Betul...kami terpisah masa kat M1 motorway. Ohhh..tuhan . aku pun apa lagi..call fik suruh ikut jer direction tom-tom tu. Dalam hati yakin insyaAllah fik akan sampai jugak kat kilang tu. Risau nyer....Kami sampai dulu di kilang(buruk pun kilang nyer..sampai nak ambik gambo macam tak best!!!).My hubby suruh kami masuk dulu and he will find fik ( we asked them to stay at petrol station).Belum sempat hubby nak g, tup tup , fik pun sampai.Alhamdulillah...mereka sampai. So , ok jer kan if ada tom tom?May be fik risau because this is his first time experience driving kat UK.

wah..kami borong giler queen anne sbb mmg murah!!!!tak boleh lawan harga free duty langkawi.Lagipun mmg kat kilang nyer kan .Penuh 2 boot kereta memborong queen anne. Macam mana nak bawak balik naik flight?????itu pikir kemudian.

Habis di kilang queen anne , kami bergegas ke Manchester nak g Old Trafford Stadium. Laa....jam pulak kat motor way nie!!!! It's bumper to bumper jam. Haiya...lambatlah sampai kat manchester and sure it's already close.Kami teruskan jugak meredah jam..dan akhirnya sampai. Alhamdulillah!!!rezeki kami , kedai souvenier masih buka. Another 20 minutes left!!!!Cepat cepat..kami cari souvenier dan semestinyer jersy bola untuk kawan fik , fik ,aril , fahmi dan udin.

Sorry ler gambo tak banyak....sbb (bateri habis lagi..apalah mummy ni kan !!!).Nanti kena mintak ehsan mama ngan fik post gambo .Chow..tomorow will go to LONDON


Thursday, 10-Apr-2008 12:13 Email | Share | | Bookmark
Sheffield tour

3 of us
loving couple fik&ema
puteriku tido lagi?
View all 17 photos...
emmm..ingat kan mama n ayah nak rest dulu before we plan to go anywhere. Oh! rupa-rupanya , ayah is energetic man.Sampai-sampai jer dah tanya"esok ,kita nak ke mana?". Well , i decided to bring them ronda-ronda sheffield city and animal farm.

In fact, i never go to animal farm but because of my daughter and nephew, gamble jer lah naik bus g animal farm. Bila dah naik bus tu.....aku pun pesan lah kat driver bus suruh stopkan kitorang kat graves park animal farm. Hampeh!!! agaknya driver bus tu pun tak berapa tau....dia stop kan kitorang kat one area of grave park but that one is not animal farm!!!!! To go to animal farm , we have to walk another 1 km up to the hill. Penat giler!!! Half way ..terpaksa berhenti jap sbb tetiba hujan batu turun!!!Dapatlah diorang tgk batu timpa badan...

At last..sampai gak kat animal farm. Cuaca dah cerah.....Sorry to my family terpaksa turun naik bus, daki bukit and redah hujan batu. Selamat lah haiwan kat situ lain dari yang lain bentuknya...tgklah lembu tu..tebal betul bulu dia!!!pic lain tak dpt nak ambik ..kamera habis bateri.Apalah..!!!! Lain kali kita glagi yer ayuni...sbb this time daddy tak dpt ikut sbb ada kelas.


Wednesday, 9-Apr-2008 11:39 Email | Share | | Bookmark
thanks mama n ayah

ayuni n atuk @ yard
bird's seed
main-main kat yard
View all 7 photos...
alhamdulillah...akhirnya mama n ayah sampai jugak ke sheffield ngan fik+ema+shafi. Tak sabar tunggu diorang .....kebetulan class pun dah habis. huh..kepala sibuk pikir nak masak apa ,bila mama and ayah sampai. End up with daging masak kicap,kari ayam boiler,sayur mehtyl masak lemak, sup ikan merah ,sambal belacan dan pudding cocktail. Eh..macam kat Malaysia pulak rasanya kan???Semoga mama n ayah gembira kat sini.....


[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net