*SuRia_SaARi*

By: mahnon suria

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  >  >>]    [Archive]
Saturday, 24-May-2008 21:40 Email | Share | | Bookmark
Tramway Village,Crich,Derbyshire

on the way
kawasan berbukit
dah sampai
View all 20 photos...
Ayuni dah cuti sekolah. one week jer.Tak tau nak bawak ayuni g mana. Summer tapi cuaca tak menetu. As usual, hujung minggu adalah masa untuk kami luangkan bersantai ngan Ayuni. Yerla...weekdays , kami sibuk. Nak wat camner

Firstly ..ingat nak g chartsworth castle...but tak bawak tom tom (gps)..so tersasar jalan.So kami terus ke tramwaycity.Tramway city ni sebuah perkampungan lama ala ala zaman koboi. Speciality dia sbb semua tram tram lama kat uk ni dihimpunkan kat sini n still digunakan lagi. Kami tak naik tram tu sbb hari dah agak lewat ,dlm kul 2.30 n cuaca tak berapa bagus.(cloudy). Ayuni pun tak nak naik tram. The tram akan bawak tourist up to the hill. Senang cerita macam bukit bendera.Kami pun tak larat nak daki bukit tu....tapi rasanya cantek kot. Ada sorang mat salleh ni kata mmg kat atas tu cantek..tapi kena g time panas teriklah baru best! Yerlah..kawasan bukit..walaupun matahari ada tapi hawa dingin tetap akan menggigilkan tubuh.Ayuni seronok main jer kat sini. Tak menghayati pun sejarah tram buruk tu....

Nak kata tempat ni best sgt tu tak lah kot......tapi kalau g time panas betul , eemm rasanya mmg funlah kat atas bukit tu.Tapi kawasan kampung sekitar mmg cantik.Sejuuuk mata memandang.Derby mmg terkenal ngan country side..chow!



Saturday, 17-May-2008 20:12 Email | Share | | Bookmark
Hazel Park -BBQ Darnall / family day

satey..satey...
ayuni,farah n farhan
tak sabo nak main ni..
View all 13 photos...
Em...not really have idea to write. It just want to share the moments of our "kampung of Darnall" family day on 17 May 2008. Wheather not soooo nice....cold during summer?yup...but we had joy & fun with the gathering at Hazel Park especially the kids. Amazing of Ayuni that could take sweet with her mouth ( tak pernah anak mummy comot-comot cari gula dalam tepung) . And...hubby was great that really made me "Jelita' with the scarf. We won the competition of 'Isteriku Sayang". kami Juara!

Thanks to organizer n AJK hadiah with the fantastic flavour candle that made our nite time very sweet n romantic.(kebetulan...memang ler aku ni suka candle..so dapat hadiah candle tu kira bestlah!)Enjoy the pixxies....





Saturday, 10-May-2008 21:13 Email | Share | | Bookmark
again....animal farm

 
 
 
View all 8 photos...









this time ajak daddy gi lak..tak jauh pun rupanya. Naik kereta around 15 min dari Darnall ( rumah kami ler..)


Saturday, 10-May-2008 07:26 Email | Share | | Bookmark
york

kami dah sampai york...
in front of Yor museum
castle
View all 12 photos...




Last weekend, we went to york wif Ida and Najib. Nasib agak tak baik coz it's raining all the way to york. Bila sampai york.it already 2.30 pm...hujan dah stop .A bit late because my hubby singgah dulu kat masrhlane carboot.

Memang scenery kat York cantik. Castle and old building....Sebab dah petang ..tak bnyk ler tempat yang kami blh pegi . But we not missed the Jorvick Viking City! Memang Bessstttt! Ayuni memang explore la kat viking city ni...walaupun agak takut-takut Paling best masa kat "time machine" and naik kapal ( we called it kereta doraemon)..menyusuri zaman purba. Siap ada bau-bauan ala zaman-zaman dulu.

Kat york ni memang banyak aktiviti...masa yati g dulu, ada viking day , so local people pakai costume ala-ala orang zaman purba. This time , when we went there , kami berpeluang tengok tarian tradisi.Tapi tak larat ah nak tunggu sbb hujan turun lagi......

Hari dah agak gelap walaupun baru kul 6 . Kami plan balik and singgah jap kat Leeds. . York ..we will come again . Lots of things not cover yet. We love cruise but unfortunately this time tak dapat nak naik.... .So..Umi, next time join kami g York yer....



Wednesday, 7-May-2008 16:27 Email | Share | | Bookmark
Shafi my nephew

ayuni still ada chix pox
fik n ema
fik n akak
View all 18 photos...
this time ..entry wat shafi. The only my nephew ( my sidelah....sblh hubby mmg ramai ).Papa shafi ( my brother ) ....cakap gambo diorang kat UK banyak tak jadi. So ,...for you shafi , mak anon upload gambo-gambo ni untuk tatapan shafi .

salam rindu...
mak anon, uncle saari n kak ayuni.
we will back on nov/dec to malaysia for short holiday!!!yahoooooooo......


[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net