*SuRia_SaARi*

By: mahnon suria

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  >  >>]    [Archive]
Sunday, 6-Jul-2008 15:00 Email | Share | | Bookmark
hari keluarga

6 julai 2008.....adalah acara kemuncak hari keluarga kat Hazel Park.Ada BBQ tapi hujan turun ngan lebatnyer...so BBQ bawah dewan jer la...Permainan sukaneka pun tak dapat nak buat semua.Tapi paling best acara buat kek ngan bendera Malaysia sbb lain dari yang lain .Tak lupa jugak..acara makan-makan -BBQ ikan ..yang ummmpppphhh!

Emm...ni intro dulu. Tak der idea nak tulis. Nanti upload pic lagi....




Cuba carik..mana ayuni?


Nyayi lagu NEGARAKU....


Kek Bendera Malaysia..sentuhan Ibu -ibu Sheffield.Topping tu credit to Kak pah & cik abangnyer...


Lakaran bendera Malaysia dari bahan terbuang + jacket-jacket .Belasah jer..janji ada bentuk bendera


Cuba carik kami....ayuni, suria & saari.


Sunday, 29-Jun-2008 08:04 Email | Share | | Bookmark
go dewi satria!

Last week....xtiviti ibu-ibu sempena hari keluarga . He he dah lama tak main netball ni . Last maen time sekolah rendah . Masa main last week tu ..terasa macam budak sekolah lak. Bestnyer..! ehem..ehem..ehem alhamdulillah Team aku "Go Dewi Satria" , jadik juara. Kamilah juara...... Tima kasih kawan-kawan kerana memberi sokongan .Thanks to Ume,Zakiyah,Aisyah,Rafidah,Kak Nita, Titi,Suraya,Alia,Kak Ayu,Kak Sally and Ruhil.

Dan atas sokongan itulah jugak , aku yang malas ni mencilok gambo dari Ruhil ,Zakiyah dan Kak Nita - pemain bidan terjun . Ammpunnnnnnnnkan Su.



* Yang jadik C tu..kapten tak bertauliah aka mummy ayuni...



Next entry...Bowling and acara kemuncak Hari Keluarga Sheffield.


Cantek & anggun.Credit to Zakiyah!


Saturday, 28-Jun-2008 13:29 Email | Share | | Bookmark
Bunga....

blossom depan rumah
yang ni white blossom tepi rumah
ayuni ngan semak samun
View all 15 photos...
Salam semua...

Huh...ni dah bosan tahap cipan.Godek laptop nie..jumpa lak koleksi gambo bunga tahun nie. So entry kali ni sajer nak mengabadikan kenangan bunga-bungaan yang ada kat rumahku. Setiap pagi , bila bangun tido........mesti nak tgk progress bunga...start dari macam kayu mati masa winter , berputik , mekar dan gugur. Walau cantik macam mana bunga tu....ia akan tetap layu...







And now tak sabar la nak tgk buah epal kembali ranum . Hari tu..masa angin kuat ..pokok epal tu tumbang. Agaknya sebab pokoknyer kecik tapi buahnyer lebat ..so tak temampu nak sokong.Cepat-cepat kami selamatkan sebab "sayang" kat epal-epal yang hampir 70-100 biji buahnyer( he he..siap kira lagik!).Hopefully raya tahun ni ..mcm tahun lpslah..buah epal sedang elok dipetik...





***Ojisan,nanti jgn lupa tunjuk kat mama all this pixxies. Mama selalu ingatkan ...ambik gambo bunga banyak-banyak especially blue bell. I know she loves flowers lots!!!****
***Shafi..lain kali datang time summer yer..boleh petik bunga ngan Kak ayuni & mak anon***


Tuesday, 17-Jun-2008 16:34 Email | Share | | Bookmark
Rother Valley

heading to Rother Valley
Cam padi jer ..cuma tak der air mcm kat sawah
rother valley
View all 17 photos...


Last Sunday,15 June 08 , we went to Ian's House at Rotherham. Just picked some "thing" from his house. On the way back to Sheff , we found the sign to Rother Valley . Since ayuni requested to have water fun ..I think this would be the best place. Agaknyer ..ayuni tak puas berenang kat Theme Park last week.Dan dia ingat kat sini bnyk sungai mcm kat Malaysia. Senang-senang jer ajak kami carik tempat nak picnic n maen air.....

eemmm...dari cerita kawan-kawan , at last sampai gak kami ke Rother Valley ni. Rating? Best!!!!Best for family, BBQ , Picnic, camping....and adventure xtiviti.Lotsa! lotsa things can be done here. We had our rowing boat and enjoyed the scenery...sajer nak try kayuh sampan .kalau nak senang skit blh naek paddle boat sefamily.alhamduliillah , cuaca baek..n mendung sket jer tapi tak ujan.

Kat Rother valley ni . ramai gak yang bercamping.Bila lah agaknyer plan nak g picnic& camping nak menjadik nie.... Pergi picnic sorang-sorang tak syiok..g ramai-ramai baru best.Ida, Kak Zu , Ume , Kak Niza...bila ni? Bolehlah kita plan lagi..


**Happy Fathers Day untuk ayah-MOKHY Saidon dan untuk hubby-SAARI Isa.Owwh juga kepada papa Shafi,my brother ,Fik.*****




Tuesday, 17-Jun-2008 16:01 Email | Share | | Bookmark
weekend ...

main kat old coat
 
Farah,ayuni N Dina
View all 6 photos...
salam...sumer. Last 2 weeks, kami tak ke mana. Gi layan carboot olcoats and gardening skit. Bersihkan kawasan rumah yang dah semak samun. Now..dah bersih dah! Si Farah , Dina n ayuni yang tolong. Daddy? Oh..gi main tennis ngan Tarik(ayah Si Farah). Balik -balik jer..rumput dah habis kena cabut...

Sedang kami cabut rumput tu......terjumpa banyak pokok macam pokok keembong berdaun lembut... Ingat semak -samun...rupa-rupanya tu pokok kentang.Apalagi..kami pun cabut n kutip lah kentang -kentang tu....Dina bawak balik skit, Farah pun bawak balik sket..& siap bawak anak pokok kentang. Farah nak tanam kat yard umah dier...Dah tanam ker Farah?

tak der apa citer menarik....summer ni terasa penat lah! Agaknya sbb day time too long and tido pun tak nyenyak sgt!Apa tak nyer..kul 9.30pm baru nak maghrib..kul 1.30 am dah subuh. But it nice experience!! Kalau time ni tgh puasa, maknanya 4 jam jer blh makan. Tapi bagus gak kan? Nanti blh turun skit berat badan ni....


[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net