*SuRia_SaARi*

By: mahnon suria

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 17-Dec-2008 13:34 Email | Share | | Bookmark
???? our @secret place

 
Damn! The house is not ready yet for us to move . Final touch up tak siap lagik.
Luckily the new landlord responsible for this at least we not regret choose this house.
While waiting the house we stay at ???? hotel for about one week. New landlord sponsor...boleh la kan. So for all my fren ..i dont have access to the internet as in the hotel i need to pay gbp3.00 for 2 hours WIFI. will update story later .Ni pun tumpang internet kat umah ume....pheww!

Ni "hujan" dan"lopak" kat umah pada pagi Ahad sebelum kami angkat barang....







Friday, 12-Dec-2008 11:31 Email | Share | | Bookmark
Aidiladha yang sunyi........

 
 
 
8 Dec 2008

kami ke dewan PMC pagi tu nak solat Aidiladha. Kami ajak Wirda , warga Sheff yang baru.
Tak der apa yang menarik di dewan melainkan solat , takbir dan makan-makan.

selesai kemas dewan dan ucapkan tima kasih kat caretaker PMC ..kami balik umah . Kami ajak Azwal sekali. wat meriahkan umah. Kalo tak kami bertiga sunyi sepi jer ...







Tengoklah.....sumer orang dok tengok tv jer. Fadlin dan Ayuni .....keletihan. At last bapak-bapak pun sumer tido. . Mummy ayuni pun tido..budak-budak jer main. Mama Fadlin, Ayu mesti time ni tgh focus kat kursus @ Warick...he he. Pukul 4 pm sumer bangun sebab Daddy Ayuni nak gi kerja carik rezeki....

Sekian.....see you next entry.


Tuesday, 9-Dec-2008 14:46 Email | Share | | Bookmark
Gotong royong Memasak & Akikah Zulfa, Salehudin,......

Ahad 7 December 2008

Sejuk yang amat pagi ahad , sehari sebelum raya aidiladha.
Bila ke yard..nak buang sampah, rupanya mmg icy. Freezing. Kasut pon melekat macam air batu.

ya Allah..blh ker nak wat gotong royong masak untuk raya Haji 12 tgh hari? Sejuk nyer......

Tengoklah ..yard kami. Playground Ayuni sumer dah sejuk beku....






Alhamdulillah..12 tgh hari mentari muncul . Not so bad. Khemah dipasang kat belakang rumah Nor & Ikram untuk gotong royong memasak. ( thanks Nor ngan Ikram yang sudi sediakan tempat untuk gotong royong ).Masak lebih kurang start kul 1.30 gitu. Orang lelaki yang masak yang diketuai oleh Abang Zul Firth Park . Orang pompuan ..hiris bawang jer.



4 ekor kambing telah diakikahkan untuk Baby Zulfa ( anak ikram ) ,baby salehudin ( anak Mahathir ) & anak Jan / Saiful. Menu akikah ialah kari dan sup kambing . Masakan akikah ni akan dibawa ke dewan PMC , esoknya untuk jamuan hari raya Aidiladha.Habis masak lebih kurang kul 8.00. Lepas masak diorang buat takbir kat umah Nor & Ikram sebelum menjamu selera . Bila dengar takbir ..baru terasa nak raya. Sebelum tu , waktu maghrib ..org lelaki sembahyang kat umah kami dan bertakbir sekali.



Balik jer gotong -royong ..kami bergegas ke City . Gi umah cousin kami , Ayu ..sbb nak ambik Ayuni. Ayuni ikut diorang gi bandar ..jenjalan beli barang skit sebab Ayu nak ke Warick, ada kursus seminggu. Kira sedih gaklah sebab ..this raya, again , Ayu tak dapat celebrate together. Kul 9.30 pagi esoknya , waktu solat aidiladha...Ayu dah kena naik train nak ke sana.... ;(

Ari tu masa Raya aidilfitri , cik abang Ayu masih kat Malaysia..Sabarlah Ayu. Masa kami datang..Ayu sempat lagik buat kuah kacang untuk raya. Before we went back , Ayuni posing dulu ngan Fikri dan Fatihah. Fadlin..yang kecik dah tido kat atas.




Dalam kul 11.00 malam kami pon pulang ke umah. Letih sangat ...preparation pon tak der since kami msih sibuk packing barang. Just masak nasi himpit ngan kuah kacang. Cicah serunding..tu pon orang bagi..hi hi.




Terasa sunyi raya haji kali ni. Tak taulah naper. Mungkin sebab winter. Apa pon...
Aidiladha melambai-lambai.....esoknya 8 December 2008. Semoga kita diberkati dan dilipahi rahmat allah hendaknya..( kat Mina ....arafah mesti sejuk agaknya....semoga mereka yang berumur dapat meneruskan ibadah haji..)



Sunday, 7-Dec-2008 00:19 Email | Share | | Bookmark
Salam Aidiladha

Salam Aidiladha untuk umat islam semua.


Ayuni baru balik sekolah. Last day school ari khamis ada activity wat kad raya ngan biskut raya... biskut? dah habis kena ngap ngan ayuni..


Inilah kad raya aidiladha yang direka khas oleh ayuni...is it nice?



Salam Aidiladha dari kami,
Suria, Saari dan Ayuni.





Ucapan terima kasih yang tak terhingga untuk nenek sbb bagi baju raya ayuni....selamat hari raya nenek & atok.


Esok nak raya..tapi rumah tengah penuh ngan kotak..nak pindah umah.Belum siap packing lagik..to be continue after raya aji..hu hu


Monday, 24-Nov-2008 22:14 Email | Share | | Bookmark
Aisyah the cake maker

Sajer hilangkan boring. Busy with house hunting . Guys..we viewed almost 30 house within this 3 weeks. Gilos! Really tired. Its not becoz cerewet or fussy but bnyk bende nak kena pikir especially safety & pulus. Alhamdulillah...insyaAllah we move on middle dec.

Tak der apa yang menarik nak diceritakan. So tetiba terpikir nak introduce seorang kawan masa belaja kat UKM dulu. Tak sangka sgt sgt sebab si Aisyah ni terror buat kek. Kawan-kawan panggil Aisyah biomedic. Agaknyer kat lab dulu....masa mix solution , aisyah imagine skali mcmana nak mix tepung and colouring supaya jadik kek. Jangan mare Aisyah. Anon nak hilangkan stress.

Anyway...kalo Anon balik Msia nanti , tolong buatkan kek barbie doll ni untuk Ayuni yer...





So..ni free promotion. Sesaper yang minat nak belajo buat kek / suka masak-masak..bolehlah jenguk FP aisyah di http://umieaisyah.fotopages.com/





Aisyah...jangan mare yer! Teringin sgt nak makan kek aisyah.Tak dapat makan.... Tepek gambo pon jadiklah ..


[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net