*SuRia_SaARi*

By: mahnon suria

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  >  >>]    [Archive]
Friday, 6-Mar-2009 00:30 Email | Share | | Bookmark
new blog



salam....

Silalah ke blog baru yang masih tunggang langgang...
http://anonsuria.blogspot.com





Tuesday, 13-Jan-2009 16:05 Email | Share | | Bookmark
maaf tidak berupdate

Salam maaf buat kawan-kawan dan terutamanya keluarga di malaysia. Atok pun sampai tipon Ayuni dah lama tak tengok muka Ayuni kat internet..hi hi. Atok dah rindu Ayuni.

Alhamdulillah kami dah pindah ke rumah baru 462, staniforth Road . Dekat jer ngan rumah dulu. Untuk Cik Iki, Cik ema , syafi , Ajmal , Cik Aril , Ojisan dan Cik jut .....insyaallah rumah ni cukup untuk kita adik beradik stay sama-sama bila korang datang nanti . Bila lah nak datang lagi nih??????? Ayuni tak sabar nak tunggu nenek datang lagi.....

Cik iki...mummy tak sempat nak ambik gambo umah.Ni jerlah yang ada masa mula-mula pindah hari tu...(as requested)


*ayuni main scooter kat dining hall*


*ok tak Cik Iki bilik ni? sumer bilik (3), saiznyer sama besar macam ni...so oklah untuk kita adik beradik kumpul.Ruang tamu juga boleh dijadikan bilik since ruang kat bawah ada 3 compartment*.


Buat kawan-kawan , kalau belanja kat Bangla bazaar , singgah lah umah kami . Lepak-lepak , minum minum kopi. Rumah kami bertentang dengan butik Rivazz dan The Star News. Kami belum ready lagi nak buat house warming..tapi datang jerlah.Orang umah sentiasa ada.(Hi Hi tak kerja lah katakan..). No tipon rumah masih sama dengan yang dulu.

Sementara tunggu umah ni siap ...final touch , kami stay kat ETAP hotel..dekat ngan Sheffield Ice ngan Toy R us. Ni lah tempat rahsia kami selama seminggu..hi hi . Bil hotel sumer ..alhamdulillah ..landlord dah settlekan. Deposit..hal-hal umah pun dah selesai....Lega..



Masa kat etap hotel , on 21th January , kami sempat lagi join trip ke The Deep Hull anjuran sekolah Melayu Sheffield.Kami pergi naik bas. Bertolak lebih kurang kul 9.30 pagi.









Oklah...cukuplah setakat ini . Cerita kami di sini. Ni pon kira nya cerita tahun lepas.
Jumpa lagi mungkin di Blog yang baru. ( am thinking to move to another blog..wordpress? eblogger ? mana best ek ???) . Menurut sumber , blog fotopages ni ownernyer Israel. Cik Iki jom kita pindah blog lain...


Friday, 19-Dec-2008 16:05 Email | Share | | Bookmark
Bye Bye balfour road

Dining
Kitchen
Bilik ayuni
View all 12 photos...
Alhamdulillah...........kami dapat berlindung di rumah ini hampir setahun 2 bulan . Terima kasih kepada landlord Fauziah yang sudi menyewakan rumah ini kepada kami dengan harga yang sgt reasonable ( GBP 385 per month).

Banyak kenangan manis di rumah ni terutama jiran-jiran Melayu yang begitu mengambil berat tentang kami . Ayuni pun ramai kawan kat sini . Mohon ampun maaf atas segala salah dan silap kepada semua penghuni balfour . InsyaAllah kami tidak akan lupa kalian semua . Love you all semua....!

Kita hanya merancang , allah yang menentukan . Doakan kami selamat di rumah baru nanti.



bila kami surely decide nak pindah..lucky bamboo ni bertukar jadik kuning. Sblm ni sihat bugar.Emm..kebetulan kan? Merajuk kot bamboo aku nih.....


Thursday, 18-Dec-2008 14:36 Email | Share | | Bookmark
Terima kasih

 
 
 
Terima kasih kawan-kawan Balfour yang tolong angkat barang pada petang Ahad, 14 dec 2008. Buat ketika ini , barang-barang kami diletakkan di rumah lain ( rumah new landlord, Abdul). rumah ni bertentangan ngan rumah yang bakal kami duduk.(kebetulan abdul ada few rumah sewa yang berdekatan) Insya Allah Isnin minggu depan 22 hb kami dah boleh dok umah baru.

p/s: ok Mama and family kat malaysia..jangan risaukan kami.








Thursday, 18-Dec-2008 14:14 Email | Share | | Bookmark
Apakah tindakan ku?????

Apakah tindakan anda bila menjumpai surat dari City Council nie....?








Tepuk dada tanya selera. kami menjumpai surat ini semasa berkemas-kemas barang.Tu pun Ume yang jumpa dalam kabinet. Kami tak perasan pon rumah ni mmg dah diberi notis amaran. Alhamdulillah kami dah nak pindah.

Sorry..asyik cerita pasal rumah ..but all of this is for our memories. Suka duka di Sheffield.

p/s: alamak!!! kena saman tak letak surat ni kat blog?




[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net